Ronde 2
Hieronder ziet u alle sessies die in Ronde 2 worden gehouden. Ronde 2 start om 13.00 uur.
Zoeken in de index
Voor iedereen die het Omgevingsloket nog niet heeft gezien, geven we een demonstratie van het loket in vogelvlucht.
Wilt u uw belangrijkste vaardigheid om te kunnen werken met en in de bedoeling van de Omgevingswet testen? Schrijf u dan in! Probeer om in 20 minuten te ontsnappen en reflecteer in de nabespreking wat super ging en beter kan.
In deze sessie presenteren 2 gemeenten hun aanpak voor het thema externe veiligheid. Externe veiligheid is een belangrijk aspect in het omgevingsplan.
Wat betekent het om straks te werken vanuit de zorgplicht? In deze sessie geven we een inleiding en gaan we gezamenlijk aan de slag met een casus.
In opdracht van Rijkswaterstaat is een onderzoek uitgevoerd in verband met het Programma Microplastics in Rivieren. In deze sessie bespreken we de bevindingen.
De initiatiefnemer centraal: gebruikersvriendelijkheid verbeteren, een oproep om bij het vullen van het DSO vanuit de gebruiker te blijven denken.
De HUM Bodembeheer vervangt de huidige HUM Wet bodembescherming en de HUM Besluit bodemkwaliteit. In de sessie lichten we de nieuwe HUM toe en bespreken we verwachtingen.
Tijdens deze sessie gaan we in op de toepassing van het voorzorgsbeginsel als het gaat om chemische stoffen. Dit is onderdeel van het Impulsprogramma Chemische Stoffen.
De ontwikkeling van regel- naar risicogericht werken heeft ook impact op de werkwijze van toezichthouders in het omgevingsrecht.
In deze sessie leggen wij in grote lijnen uit hoe het thema milieu in het omgevingsplan is verwerkt. We leggen uit hoe de bruidsschat voor milieu er uitziet en hoe een gemeente in 2024 aan de slag kan gaan met milieu in het omgevingsplan.
Deze sessie gaat over de milieubelastende activiteit ‘veehouderij’. Aan de hand van een casus met een vleeskuikenbedrijf doorlopen we de regelgeving onder de Omgevingswet.
In deze sessie lichten wij kort toe wat het belang van een eenduidige definitie en registratie van milieubelastende activiteiten (MBA’s) is. Ook gaan we in op de ontwikkelingen die wij in gang hebben gezet om dit te realiseren. Graag gaan wij met de deelnemers in gesprek over de wijze waarop we dit kunnen realiseren en wat de impact op de eigen organisatie zal zijn.
De gemeente Meppel heeft een omgevingsplan voor de deelgebieden Binnenstad en Centrumschil gemaakt. Graag nemen we u tijdens deze werksessie mee in de gemaakte keuzes voor het omgevingsplan.
In deze sessie maken wij u aan de hand van een casus wegwijs in Regels op de kaart. Regels op de kaart vervangt de website Ruimtelijke plannen.
Het maken van een regionale probleem-en risicoanalyse en het opstellen van een regionaal meerjarenprogramma zijn wettelijke eisen waaraan bevoegde gezogen moeten voldoen.
Een expert uit een omgevingsdienst vertelt over de praktijk en wat helpt in de samenwerking tussen omgevingsdienst en opdrachtgever. Het samenwerkingsproces wordt beschreven. Daarna volgt een reflectiemoment door Rob Velders. Rob laat zijn licht schijnen op het onderwerp.
In de Europese BREF-documenten worden de beste beschikbare technieken voor het beperken van emissies van de Europese industrie beschreven. In deze sessie gaan we kijken waar u rekening mee moet houden en welke hulpmiddelen er zijn.
In deze kennissessie wordt ingegaan op de nieuwe rol en taken van het bevoegd gezag. Met name in het kader van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb).