Ronde 3
Hieronder ziet u alle sessies die in Ronde 3 worden gehouden. Ronde 3 start om 14.05 uur.
Zoeken in de index
Door de Omgevingswet verandert er veel voor de organisatie rond bodemactiviteiten. In deze sessie deelt de regio Groningen geleerde lessen met de deelnemers.
In deze sessie geven we een korte inleiding over de bodemactiviteiten onder de Omgevingswet en een introductie van het DSO; hoe zitten de bodemactiviteiten in het DSO?
Wil iemand een initiatief of een activiteit uitvoeren die in strijd is met het omgevingsplan? U kunt dan kijken of u de activiteit mogelijk kunt maken met een buitenplanse omgevingsplanactiviteit (BOPA).
In deze sessie bespreken we de regels voor bouwen op verontreinigde bodem die gaan gelden onder de Omgevingswet. Ook behandelen we een casus rondom bouwen en bodem.
Het Impulsprogramma Chemische Stoffen (2023-2026) dat begin dit jaar van start is gegaan focust zich vanuit Impulsdomein 4 ‘Burgerperspectief’ op de communicatie rondom chemische stoffen. Graag ontvangt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in deze interactieve workshop jullie visie en voorbeelden uit de praktijk. Wat is de nut en noodzaak, waar zitten knelpunten, wat zijn de risico’s? Help en denk over het verhaal achter chemische stoffen.
Hoe ziet de vergunningcheck eruit als verschillende regels van verschillende overheden bij elkaar komen in het loket?
Wilt u uw belangrijkste vaardigheid om te kunnen werken met en in de bedoeling van de Omgevingswet testen? Schrijf u dan in! Probeer om in 20 minuten te ontsnappen en reflecteer in de nabespreking wat super ging en beter kan.
In deze sessie bespreken we de nieuwe regelgeving rond evenementen. Daarbij kijken we naar de verschillende evenementen die zijn te onderscheiden onder de Omgevingswet.
Deze sessie behandelt de veranderingen op het gebied van Externe veiligheid onder de Omgevingswet. Daarnaast staan we kort stil bij geplande wijzigingen.
In omgevingsvisies staan soms ambitieuze doelen voor een gezonde leefomgeving. In deze sessie vertellen 2 ervaren GGD'ers hoe u deze ambities concreet kunt maken.
U krijgt duidelijkheid over hoe geluid landt in de wetsinstrumenten van de Omgevingswet. U weet na deze sessie waar de regels over geluid waarover al voor 1 januari 2024 is besloten staan.
In deze sessie bespreken we het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl). We kijken onder meer naar het verschil tussen de ruimtelijke en technische bouwactiviteit.
Als eerste grote stap zijn door het interbestuurlijke Programma Versterken VTH-stelsel Kritische Prestatie Indicatoren (KPI’s) opgeleverd voor een robuuste omgevingsdienst.
Afgelopen zomer trad de EU-verordening hergebruik van rwzi-effluent voor landbouwirrigatie in werking. Wat is de rol van provincie, omgevingsdienst en waterschap?
Bij inwerkingtreding van de Omgevingswet bestaat het omgevingsplan uit een tijdelijk deel en een nieuw deel. Tijdens deze sessie gaan we inhoudelijk in op beide delen.
In deze werksessie /inhoudelijke sessie gaan we in op het belang van het registeren van kwetsbare gebouwen en locaties in het Register Externe Veiligheidsrisico's (REV).
We geven een korte uitleg van wat de milieueffectrapportage is en waar het voor bedoeld is. We gaan in op een aantal praktijkgevallen waarin dit instrument een rol speelt bij de besluitvorming. Ten slotte komt jurisprudentie aan bod.
We geven tijdens deze workshop overzicht en inzicht in de ontwikkelingen die in het VTH-stelsel lopen om te komen tot een robuuste vergunning. Daarnaast zullen we ingaan op de wijze waarop we deze ontwikkelingen met elkaar willen laten samenlopen om de robuuste digitale vergunning daadwerkelijk voor elkaar te krijgen.
In deze sessie gaan we in op de rechten en plichten die voortkomen uit het Verdrag van Aarhus. Voor burgers, organisaties en overheden.
Gemeenten hebben op 1 januari 2024 één omgevingsplan. Vanaf deze datum wordt het omgevingsplan steeds gewijzigd. In de techniek spreken we over het Regeling-deel en het Besluit-deel van het omgevingsplan.