Documenten WBI
verfijn de resultaten
In eerste instantie staan de meest recent geplaatste document bovenaan. Zodra u gaat zoeken/filteren, worden documenten getoond op basis van relevantie.
Dit is een leeswijzer die begrippen uit het Wettelijk beoordelingsinstrumentarium 2017 vertaalt naar de begrippen die in het stelsel van de Omgevingswet worden gebruikt. De lopende beoordelingsronde 2017-2022 kan worden afgerond met de oude terminologie.
De oplegger is opgesteld door het ministerie van BZK in overleg met het ministerie van IenW en de Unie van waterschappen.
Deze factsheet heeft als doel om, in aanvulling op hetgeen in de Ministeriële Regeling (met name Bijlage III) staat, focus aan te brengen in de analyse van NWO’s in de lopende beoordelingsronde (LBO1) en aan te geven in welke gevallen NWO’s niet in LBO1 hoeven te worden beschouwd. De factsheet biedt de beheerder hulp bij het trechteren/filteren van NWO’s, met als doel de inspanningen bij de lopende beoordeling te kunnen prioriteren.
In september is per abuis een onjuiste versie van de factsheet gepubliceerd, dit is gecorrigeerd op 25 november 2020.
In deze factsheet wordt het Volledig Veiligheidsoordeel nader omschreven, net als de criteria voor het toepassen ervan (inhoudelijk en procesmatig). Het Voorlopig Veiligheidsoordeel is voor de beheerder één manier om focus aan te brengen en budget en capaciteit vrij te spelen in de beoordeling.
Deze factsheet bevat een nadere toelichting op de beoordeling van vakken op het HWBP (MR Bijlage I, paragraaf 6.7) en op de beoordeling van recent versterkte/opgeleverde vakken (MR Bijlage I, paragraaf 6.8).
Deze factsheet heeft als doel te helpen bij het inrichten en uitvoeren van een overstromingskansanalyse, binnen de kaders van de ministeriële regeling. De factsheet geeft richting bij het bepalen van de beoordelingsstrategie en nadere duiding op de benodigde diepgang van de beoordeling, in aanvulling op hetgeen in MR Bijlage I (paragraaf 3.2.5) is opgenomen.
Deze factsheet bevat een toelichting op het ‘verhaal van de kering’.
Het verhaal van de kering is een beschouwing van de waterkering waarin de (kansen op) opeenvolgende gebeurtenissen die uiteindelijk leiden tot een overstroming centraal staan in plaats van de “losse” faalmechanismen die op kunnen treden.
De handreiking DOT is een procesdocument voor het opstellen van het Deskundig Oordeel in de Toets op Maat (DOT). Het doel van de handreiking is om waterkeringbeheerders bekend te maken met de DOT-methode en om deze als hulpmiddel aan te bieden voor waterkeringbeheerders die gebruik wil maken van een DOT bij de beoordeling van een waterkering. Het betreft een groene versie die in de komende tijd verrijkt zal worden met nieuwe praktijkervaringen.
Gebleken is dat in het WBI2017-instrumentarium een inconsistentie is ontstaan tussen de ministeriële regeling en de manier waarop de assemblage van de toetsoordelen in Ringtoets 18.1.1 wordt uitgevoerd. Dit handelingsperspectief geeft inhoudelijke informatie over de optredende inconsistentie, inclusief een aangepast schema voor de stappen die binnen assemblage van toetsoordelen moeten worden genomen. Hiermee komt de Exceltool voor assemblage grotendeels te vervallen.
De bestanden met de betrekkingslijnen leggen de relatie tussen een waterstand en afvoer bij Borgharen en de waterstand aan de oever. Het betreft methodebeschrijving. Dit is de versie 2020-2021.
Dit rapport geeft de onderbouwing van de faalkans per sluitvraag van een aantal frequent sluitende keermiddelen, zoals terugslagkleppen en schuifafsluiters. De scoretabellen voor het bepalen van de faalkans per sluitvraag zijn voor dit type keermiddelen niet geschikt.