Documenten WBI
verfijn de resultaten
In eerste instantie staan de meest recent geplaatste document bovenaan. Zodra u gaat zoeken/filteren, worden documenten getoond op basis van relevantie.
Aantal resultaten: 180
Fenomenologische beschrijving van de belangrijkste faalmechanismen die de overstromingskans bepalen voor ontwerp en beoordeling. Per faalmechanisme wordt het totale faaltraject van initiatie tot falen van de kering beschreven.
29 januari 2019
De factsheet beschrijft de wijze van beoordelen van faalmechanisme steenzettingen en de belangrijkste verschillen tussen HR2006 en het WBI2017.
29 januari 2019
De handleiding datamanagement beschrijft de opzet en eisen van het datamanagement in WBI 2017 met betrekking tot ruimtelijke vastlegging, gegevensstructuur en gegevensuitwisseling. De handleiding geeft ook de richting aan over de wijze van het verzamelen van gegevens, het inrichten van de organisatie voor de gegevensverzameling en het gebruik van de gegevens in WBI voor alle toetssporen.
29 januari 2019
Het rapport geeft een actualisatie van de seiches in WBI ten opzichte van WTI-2011 en HR-2006.
29 januari 2019
De Factsheet beschrijft de (onderdelen van de) software van het Wettelijk Beoordelingsinstrumentarium. Daarnaast beschrijft de factsheet het probabilistisch rekenen en toetssporen.
29 januari 2019
Het rapport gaat in op de verbeterde gedetailleerde toets bij het toetsspoor Betrouwbaarheid Sluiting voor Kunstwerken. Het betreft specifiek de vragenlijsten, die in WBI onderdeel uitmaken van de gedetailleerde toetsing.
29 januari 2019
Het document beschrijft de achtergronden bij het toetsschema duinafslag. Het betreft filterregels waarmee waterkeringbeheerders voor het faalmechanisme duinafslag een afweging dienen te maken voor een gedetailleerde toets en een toets op maat.
29 januari 2019
De Factsheet beschrijft de criteria die nodig zijn om relatief snel een uitspraak te kunnen doen over een "tussentijds oordeel". Een tussentijds oordeel houdt in dat de ILT aangeeft of de beheerder volgens de principes van de Ministeriele regeling beoordeling primaire waterkeringen heeft aangetoond dat een dijktraject niet voldoet aan de norm.
29 januari 2019
Het rapport beschrijft de consequenties van het toepassen van een aangepaste winddrag-formulering op de hydraulische randvoorwaarden voor de Nederlandse primaire waterkeringen. De winddrag-coëfficiënt heeft hierbij een maximum bij windsnelheden van 30 m/s.
29 januari 2019
Het rapport geeft een analyse van de effecten de nieuwe winddrag-formulering op de hydraulische belastingen. Ook beschrijft het rapport een methode voor hoe de winddrag verwerkt wordt in de windstatistiek.
29 januari 2019
Het rapport beschrijft de uitgangspunten met betrekking tot de productieberekeningen fysica. Het rapport gaat daarnaast in op de aansturing van de productieberekeningen; heel specifiek de te hanteren statistiek en discretisaties van de basisstochasten.
29 januari 2019
Dit rapport beschrijft de modellen die de correlatie tussen verschillende basisstochasten beschrijven.
29 januari 2019
Het document beschrijft de afleiding en controle van de hydraulische belastingen voor de harde waterkeringen langs de Oosterschelde. De berekeningen zijn uitgevoerd met Hydra-Ring. De berekeningsresultaten zijn beoordeeld door middel van verschilanalyses met de oude HR getallen uit Hydra-K (HR-2006) en door analyse van de ruimtelijke variatie.
29 januari 2019
Het rapport beschrijft de aanpassingen in de zogenoemde Q-variant en implementatie in Hydra-K.
29 januari 2019
Dit memo geeft duidelijkheid over de definitie, de status en beoordeling van de hoge gronden. Ook beschrijft het rapport de effecten die de nieuwe Waterwet heeft op het beheersen van het risico op achterloopsheid en welke rol een ontgrondingsvergunning daarin speelt.
29 januari 2019
Begrip: Achterloopsheid
De stroming van water langs een kunstwerk in de waterkering met meevoering van zand en aarde. Hierdoor kan stabiliteitsverlies van de waterkering optreden.