Documenten Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO)
Onderstaande documenten geven u meer informatie over het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO).
Zoeken in de index
Overzicht van functionaliteiten DSO-LV en LVBB die nodig zijn na de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Deze functionaliteiten kunt u downloaden.
Waar gaan we als decentrale overheden de instrumenten vinden om onze informatiehuishouding duurzaam in te richten in de informatieketens van de Omgevingswet? Deze handreiking van de VNG, het IPO en de UvW geeft een antwoord op deze en andere vragen.
DSO in één oogopslag is een reeks van startpagina’s met schematische weergaven van de bouwstenen en gebruikerstoepassingen van het DSO.
In april 2020 heeft het programma Aan de slag met de Omgevingswet een review laten uitvoeren op de STOP/TPOD standaard 1.0.
De Privacy Impact Assessment (PIA) van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) uit 2020. Onderzoek naar de verwerking van persoonsgegevens in het DSO en de Omgevingswet.
Afspraken over het beheer van de landelijke voorziening van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) staan in de beheerovereenkomst en het beheerarrangement.
De VNG heeft impactanalyses gedaan voor de Standaard aanvragen en meldingen (STAM) en Standaard toepasbare regels (STTR) van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO).
In het eerste kwartaal van 2019 is onderzoek gedaan naar de impact van de migratie van de huidige landelijke voorzieningen naar het nieuwe Omgevingsloket.
Voor het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) zijn 5 DUTO-scans uitgevoerd. Een DUTO-scan analyseert welke informatie duurzaam toegankelijk moet blijven en hoe dit moet gebeuren.
In 2015 is verkend welke informatieproducten nodig zijn om het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) goed te laten werken. En wat er nodig is om te komen tot de toekomstige situatie: het informatieproduct.
Voor de Omgevingswet en het Digitaal stelsel Omgevingswet (DSO) heeft Nederland ICT een aantal ICT Markttoetsen uitgevoerd.
In september 2017 heeft het Bureau ICT-toetsing (BIT) een advies over het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) uitgebracht.
Voor de bouw van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) houdt het programma Aan de slag met de Omgevingswet bij welke standaarden het DSO gebruikt.
Het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) wordt ontwikkeld als open stelsel. Daarom is er een API- en URI-strategie.
De samenhang tussen de componenten van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) is beschreven in de informatiearchitectuur Overall globale architectuurschets (OGAS).
Procesbeschrijvingen met technische voorwaarden voor het aansluiten op het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) voor overheden.
De kaders die richting geven aan de ontwikkeling van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) zijn vastgelegd in 3 visiedocumenten en een raamwerk.
Het rapport Dienstverlening Omgevingswet: inzichten klantonderzoek legt de visie vast voor de gewenste klantbeleving rondom de nieuwe Omgevingswet.