Instructieregels voor correctie van geluidproductieplafond
Bij onjuiste gegevens in het geluidregister kan het bevoegd gezag bepalen dat maatregelen worden getroffen. Bij technische aanpassing van gegevens is de hoofdregel voor vaststellen van een geluidproductieplafond als omgevingswaarde niet van toepassing.
Treffen van maatregelen bij onjuiste gegevens in geluidregister
Een gemeente kan zich bij het toelaten van een geluidgevoelig gebouw hebben gebaseerd op onjuiste gegevens uit het geluidregister. Dan kan bij het vaststellen van een geluidproductieplafond als omgevingswaarde (gpp) op basis van artikel 3.41 Besluit kwaliteit leefomgeving Klik hier voor uitleg over dit begrip (opent in popup) (Bkl) worden bepaald dat ze geluidbeperkende of geluidwerende maatregelen treffen voor dat gebouw. Hierbij komen alleen maatregelen in aanmerking die doelmatig zijn en waartegen geen overwegende bezwaren van stedenbouwkundige, verkeerskundige, vervoerskundige, landschappelijke of technische aard bestaan.
Technische aanpassingen
De hoofdregel uit artikel 3.34 Bkl en de instructieregels voor het vaststellen van een gpp zijn niet van toepassing op technische aanpassingen (artikel 3.42 Bkl). Deze aanpassingen leiden niet tot een toename van het geluid in de omgeving. Voorbeelden van technische aanpassingen zijn:
- een verlaging van het geluidproductieplafond door een vermindering van het geluid door een bestaande geluidbeperkende maatregel die wordt toegevoegd aan de geluidbrongegevens
- een wijziging in de rekenvoorschriften
- een verplaatsing van een geluidreferentiepunt
Besluit kwaliteit leefomgeving (Bkl)
Het Besluit kwaliteit leefomgeving (Bkl) is een van de 4 algemene maatregelen van bestuur (AMvB's) onder de Omgevingswet.