Circulaire economie
Het Rijk werkt samen met het bedrijfsleven aan een duurzame recycle-economie voor de toekomst. In deze circulaire economie bestaat geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt.
Rijksbreed programma
In het Nationaal Programma Circulaire Economie 2023 - 2030 (verwijst naar een andere website) staat wat nodig is voor een circulair Nederland in 2050.
Het Rijk heeft in 2016 het rijksbrede programma Circulaire Economie (verwijst naar een andere website) opgestart. De rol van de bodem in de voorziening van minerale grondstoffen, fossiele energiedragers, de productie van biomassa als vervangbare grondstof en biofuel en de rol bij de sluiting van kringlopen door het terugvoeren van afvalstoffen in de bodem is daar duidelijk terug te vinden.
Circulair Materialenplan
Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat heeft in een brief aan de Tweede Kamer van 25 januari 2021 (verwijst naar een andere website) aangekondigd dat het Landelijk afvalbeheerplan (LAP3) zal worden opgevolgd door een Circulair Materialenplan (verwijst naar een andere website) (CMP).
Circulair inkopen
Binnen de Green Deal Circulair Inkopen (verwijst naar een andere website) ontdekken publieke en private inkopende partijen hoe circulair inkopen in de praktijk kan worden gebracht. Deelnemers zorgen ervoor dat circulair inkopen een structurele plek in inkoopbeleid krijgt.
Zoeken binnen BodemVizier
BodemVizier: resultaten Circulaire economie (verwijst naar een andere website)
Zie ook
- Thema Afval
- Maatschappelijke opgaven: Grondstoffen
- Opgaven Bodem: Bodem en circulaire economie
- Circulaire economie (Europese afspraken over bodem)
- Aanjagen circulaire economie speerpunt voor Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied
- Storten en Duurzaam stortbeheer (verwijst naar een andere website)
- Kenniscentrum Circulaire Economie (verwijst naar een andere website)
- GreenDeal Duurzaam Stortbeheer (verwijst naar een andere website)
- Innovatief experiment duurzaam stortbeheer (verwijst naar een andere website)