Capaciteitsberekening vetafscheider op grond van soort keuken
Met deze methode kunt u de capaciteit (in de NEN-EN is dit de Nominal Size) van de afscheider berekenen naar soort keuken en vleesverwerking. Per soort keuken of vleesverwerking vult u de hoeveelheid maaltijden of de hoeveelheid te verwerken vlees in. De tool berekent vervolgens met een aanname van het debiet de capaciteit.
In de berekeningstabel staan 3 factoren (ft temperatuur, fd dichtheid en fr mate van gebruik van schoonmaakmiddelen). De tool vult voor de 3 factoren de standaardomstandigheden voor u in. Met de tabellen in de NEN-EN 1825-2 kunt u deze waarden aanpassen.
Waarden voor ft
- ft = 1 voor afvalwater ≤ 60 °C
- ft = 1,3 voor afvalwater > 60 °C
Waarden voor fd
- fd = 1 voor afvalwater van keukens, slachthuizen en vlees- en visverwerkende industrie
- Is de olie of vetsoort bekend? Dan kunt u fd aflezen met figuur 1 en Annex B van NEN EN 1825-2.
Waarden voor fr
- fr = 1 wanneer u geen schoonmaakmiddelen gebruikt
- fr = 1,3 wanneer u soms of altijd schoonmaakmiddelen gebruikt
- fr ≥ 1,5 in speciale gevallen zoals ziekenhuizen
* 1 GV = 1 koe of 2,5 varkens
Berekeningsmethode keuken en vleesverwerking (verwijst naar een andere website)
Cookies toestaan?
Inhoud wordt niet getoond omdat functionele cookies niet toegestaan zijn.
Hier kan het gebruik van cookies op deze website worden toegestaan of geweigerd.