Waterschapsverordening in het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO)
De regels uit de waterschapsverordening komen in het Omgevingsloket van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). Als waterschap publiceert u hiervoor de waterschapsverordening via de Landelijke voorziening bekendmaken en beschikbaar stellen (LVBB). Ook vertaalt u de juridische regels naar toepasbare regels.
Waterschapsverordening publiceren
Publiceren via nieuw platform en nieuwe standaard
De waterschapsverordening publiceert u via de LVBB. Als u de waterschapsverordening maakt, gebruikt u een nieuwe standaard, de Standaard officiële publicaties met Toepassingsprofielen voor omgevingsdocumenten (STOP/TPOD). Geonovum (TPOD) en KOOP (STOP) ontwikkelen en beheren de standaarden.
Voor de waterschapsverordening is de TPOD Waterschapsverordening beschikbaar.
Praktisch hulpmiddel bij gebruik standaard
De wegwijzer TPOD waterschapsverordening is een praktisch hulpmiddel als u de standaard gebruikt. Geonovum heeft de wegwijzer gemaakt.
Waterschapsverordening digitaal beschikbaar
Officiële bekendmaking via LVBB
De officiële bekendmaking van de waterschapsverordening gaat via de LVBB. Het besluit of de geconsolideerde regeling is ook te zien in de regelingenbank. Daarnaast zijn de regels van de waterschapsverordening automatisch te zien in het Omgevingsloket, in het onderdeel Regels op de kaart. Iedereen kan dan op de kaart zien welke regels waar gelden.
Waterschapsverordening met regels van de bruidsschat
Voor de inwerkingtreding van de Omgevingswet krijgt u een waterschapsverordening met de regels van de bruidsschat in het DSO. Deze versie zet het programma Aan de slag met de Omgevingswet voor u klaar. U kunt deze versie van uw waterschapsverordening bekijken op de oefenomgeving van het Omgevingsloket. U kunt op de oefenomgeving ook oefenen met veranderingen maken in uw verordening.
Juridische regels vertalen naar toepasbare regels
U vertaalt de juridische regels uit uw waterschapsverordening naar toepasbare regels voor het Omgevingsloket. Via het onderdeel Aanvragen kunnen burgers en bedrijven een vergunning aanvragen, een melding indienen of informatie aanleveren. Dat doen ze door vragen te beantwoorden. Deze vragen maakt u zelf met toepasbare regels.
Het is verplicht om toepasbare regels te maken voor de indieningsvereisten van een aanvraag, melding of informatieplicht. U kunt ook toepasbare regels maken voor de Vergunningcheck en Maatregelen op maat.