Bodem
Bodem
Bodem en ondergrond maken deel uit van het natuurlijk systeem en zijn onlosmakelijk onderdeel van duurzame oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.
Lokaal- Nationaal- en Internationaal bodembeleid, Internationale afspraken, Netwerken, Opgaven
Milieubelastende activiteiten, Algemene rijksregels Bal, Bodemvoorschriften, Zorgplicht
Interferentiegebieden, kwaliteitsborging, vergunning open bodemenergiesysteem...
Bodeminformatiebeheer, bodemonderzoek, regelgeving, van data naar informatie…
Zowel voor de beleidscyclus als voor de projectcyclus. Bibliotheek.
Afbouw, bij bodemmaatregelen, van voormalige stortplaatsen, instrumenten en regelgeving.
Aarhus, Bbk, Bro, Bssa, Eural, Omgevingswet, Overgangsrecht, Wbb, Wkpb...
Accountteam, samenwerkingsverbanden en platforms.
Nieuws Bodem
Staatssecretaris Jansen van Infrastructuur en Waterstaat gaf op 10 januari 2025 antwoord op 11 Kamervragen over het bericht dat vervuilende staalslakken worden geïmporteerd vanuit het buitenland.
Vanaf 1 januari 2025 is Rijkswaterstaat een proef gestart om vaargeul Boontjes niet meer op -3.80m onder NAP te onderhouden. De interventiediepte voor het baggeren, is nu -3,30m NAP. Doel van het project is om te testen wat deze verminderde baggerdiepte met de natuurlijke vorm van de geul doet.
Het Meldpunt bodemkwaliteit wordt vanaf 3 februari in een nieuw jasje gestoken en kent een aantal verbeteringen voor gebruikers.
Evenementen Bodem
Het eerstvolgende Symposium Bodem Breed zal plaatsvinden op 17 april 2025 bij DeFabrique in Utrecht. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is voor aankomende editie gastorganisatie.
In 2025 organiseert het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) voor de 17e keer de GeoWeek. Van 12 mei tot en met 23 mei 2025 duiken weer duizenden leerlingen in de wereld van de geografie.