Bodem
Bodem
Bodem en ondergrond maken deel uit van het natuurlijk systeem en zijn onlosmakelijk onderdeel van duurzame oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.
Lokaal- Nationaal- en Internationaal bodembeleid, Internationale afspraken, Netwerken, Opgaven
Milieubelastende activiteiten, Algemene rijksregels Bal, Bodemvoorschriften, Zorgplicht
Interferentiegebieden, kwaliteitsborging, vergunning open bodemenergiesysteem...
Bodeminformatiebeheer, bodemonderzoek, regelgeving, van data naar informatie…
Zowel voor de beleidscyclus als voor de projectcyclus. Bibliotheek.
Afbouw, bij bodemmaatregelen, van voormalige stortplaatsen, instrumenten en regelgeving.
Aarhus, Bbk, Bro, Bssa, Eural, Omgevingswet, Overgangsrecht, Wbb, Wkpb...
Accountteam, samenwerkingsverbanden en platforms.
Nieuws Bodem
Het Meldpunt bodemkwaliteit is vanaf 3 februari in een nieuw jasje gestoken en kent een aantal verbeteringen voor gebruikers.
Resten van een niet-ontplofte bom, een archeologische vondst of zwaar vervuilde grond... Het zijn ontdekkingen die de renovatie van een tunnel ernstig kunnen vertragen. Daarom is het vooraf nodig om bodemonderzoek te doen.
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt een wijzigingsregeling voor van de Regeling bodemkwaliteit 2022. Hiermee worden gewijzigde of geactualiseerde normdocumenten aangewezen die gebruikt worden binnen het Kwalibo-stelsel (Kwaliteitsborging in het Bodembeheer).
Evenementen Bodem
Het eerstvolgende Symposium Bodem Breed zal plaatsvinden op 17 april 2025 bij DeFabrique in Utrecht. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is voor aankomende editie gastorganisatie.
In 2025 organiseert het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) voor de 17e keer de GeoWeek. Van 12 mei tot en met 23 mei 2025 duiken weer duizenden leerlingen in de wereld van de geografie.