Nieuws Water
Rijkswaterstaat start vanaf maandag 23 januari met het kustonderhoud bij Petten-Zuid. Gedurende 3 weken wordt 500.000 m3 zand aangebracht om de kustlijn op zijn plaats te houden.
De meerjarige proef met het wegvangen van uitheemse rivierkreeften in de Krimpenerwaard heeft resultaat, onderwaterplanten groeien weer in het pilotgebied.
Waterschappen herkennen zich in het advies van de Studiegroep Grondwater. Het sluit aan bij de ambities voor de aanpak van grondwaterproblematiek.
Vanaf 2017 worden primaire waterkeringen volgens de nieuwste veiligheidsnormen beoordeeld. Bijna de helft van alle trajecten voldoet al aan de strengere eisen voor de verwachte situatie in 2050.
De provincies Noord-Brabant en Limburg, waterschap Aa en Maas en Waterschap Limburg hebben een intentieovereenkomst gesloten over de onttrekking van grondwater in de bufferzones rondom het Natura 2000-gebied Groote Peel, Deurnsche Peel en Mariapeel (Peelvenen).
Herdenkingsjaar Watersnoodramp in 2023. In 2023 is het zeventig jaar geleden dat de Watersnoodramp plaatsvond.
De Studiegroep Grondwater heeft op 19 december 2022 haar advies met de titel 'Grondwater: onzichtbaar en onmisbaar' aangeboden aan het Bestuurlijk Overleg (BO) Water.
Vanaf maandag 9 januari start de bestrijding van exotische waterplanten nabij Belt-Schutsloot, in een deel van natuurgebied De Wieden.
Onlangs is het dertiende Nederlandse situatierapport uitgebracht onder de titel Inzameling, transport en behandeling van afvalwater in Nederland.
Aan minister Hugo de Jonge is een praktijkboek Waterbeheer onder de Omgevingswet overhandigd - een naslagwerk voor professionals werkzaam binnen het waterbeheer.
Eerste stap gezet in ophogen Galgeplaat en omliggende platen in de Oosterschelde. Rijkswaterstaat, Provincie Zeeland en Natuurmonumenten tekenden een samenwerkingsovereenkomst.
Van het najaar van 2022 tot en met het voorjaar van 2023 werkt Rijkswaterstaat op het strand van Texel.
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat er minder vet in het afvalwater wordt geloosd? Voor dit probleem hebben 5 studenten, tijdens de hackathon van de Food Innovation Academy in Vlaardingen, een oplossing gezocht.
Deltares en Royal HaskoningDHV keken in opdracht van Rijkswaterstaat naar de effecten van baggeren op de natuurwaarden van de Eems-Dollard.
Wilt u meer weten over de ecologische gevolgen van zandwinning uit de Noordzee? Kijk dan snel op de nieuwe website ZanduitZee.nl.
Zo’n veertig agrariërs gaan binnenkort het zoutgehalte van sloten rondom hun erf in kaart brengen. Op 11 november werden de eerste EC-meters uitgedeeld.
Onlangs werd een onderzoek afgerond naar de mogelijkheden de vismonitoring niet meer op klassieke manier uit te voeren, maar via het environmental DNA.
Waterschappen mogen voortaan de grondstof struviet die ze terugwinnen uit rioolwater leveren aan kunstmestfabrikanten.
Kunnen we in de toekomst overstromingen zoals van rivier de Geul in 2021 voorkomen? Maatregelen om water langer vast te houden kunnen de schade beperken.
Voor de zeedijk tussen Delfzijl en de Eemshaven wordt onderzocht hoe het onderwaterleven in de Eems-Dollard en Waddenzee gestimuleerd wordt met rifblokken.