Overzicht IPLO Uitgelicht
Bekijk hier alle edities van IPLO Uitgelicht. Daarin gaan we elke maand in op wat ons opvalt aan de vragen die we krijgen. Daarnaast bieden we inzicht in feiten en cijfers, zoals de vraagaantallen, de verdeling over de verschillende onderwerpen en het bezoek aan iplo.nl.
In IPLO Uitgelicht gaan we deze keer in op de functiewijziging en gevolgen voor rookwerendheid in de bouw. Daarnaast onder andere aandacht voor grondwaterbeheer, het berekenen van het totale energiegebruik op een locatie, en het bepalen van de grens van een bodemsaneringslocatie.
In deze editie onder meer aandachtsgebieden, mestopslag en het houden van paarden en pony's. Daarnaast: hoe kunnen gemeenten aannemers verder helpen als die een melding willen doen via het Omgevingsloket? En: hoe werkt zoeken in Regels op de kaart van het Omgevingsloket?
In deze editie onder meer aandacht voor hoe u in een project binnen het Omgevingsloket de initiatiefnemer kunt wijzigen. Daarnaast stellen bedrijven vragen over het saneren van vervuilde bodems en over de toevalsvondst bodem. Verder veel over veiligheid: veilig zwemmen in natuurwater, veilig accu's opslaan en veiligheidsafstanden bij een propaantank.
Uitleg over onder meer: energieverbruik bepalen voor de energiebesparingsplicht., regels over geluid door activiteiten in het omgevingsplan en wijzigingen in formulieren voor bodem.
In deze IPLO Uitgelicht onder meer de stand van zaken rondom vergunningvrije schuttingen in de Vangnetregeling. Verder aandacht voor vragen als: onder welke regelgeving valt het terugbrengen van schelpdieren in het oppervlaktewater? En hoe regelen gemeenten in hun omgevingsplan de bescherming tegen geluid door activiteiten?
In deze editie van IPLO Uitgelicht onder meer aandacht voor vragen over grond en baggerspecie, regels voor de opslag van energiedragers én de nieuwe Europese F-gassenverordening. En wat betekent het als OLO en AIM op 1 juli definitief stoppen?
Maandelijks vindt u hier een overzicht van wat er bij het Informatiepunt Leefomgeving (IPLO) opvalt aan ontwikkelingen en trends. Welke onderwerpen spelen rond de Omgevingswet, het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) en de regelgeving voor de leefomgeving (bodem, bouwen, water en milieu).