Vergunningaanvraag aanvullen in het Omgevingsloket
Als initiatiefnemers in het Omgevingsloket een vergunningaanvraag hebben ingediend, kunnen zij die ook aanvullen. Initiatiefnemers zijn bijvoorbeeld particulieren of bedrijven. Een aanvulling kan nodig zijn omdat u als overheid meer informatie nodig heeft, of omdat de initiatiefnemer zelf iets wil toevoegen. U krijgt bij een ingediende aanvulling een bericht met de informatie die veranderd is.
Soort aanvullende informatie
Als er informatie mist in een vergunningaanvraag, stuurt u een bericht met de vraag om die aan te vullen. De initiatiefnemer kan zelf ook besluiten om nog een document toe te voegen of een eerder gegeven antwoord aan te vullen.
Een initiatiefnemer kan de volgende informatie aanvullen in het Omgevingsloket:
- de projectomschrijving van de aanvraag
- antwoorden op vragen
- documenten
- persoonsgegevens
Een initiatiefnemer kan de volgende informatie niet aanvullen:
- naam van het project
- locatie
- activiteiten
Geen aanvulling voor melding of informatieplicht
Het kan ook zijn dat een initiatiefnemer een melding moet doen of informatie moet aanleveren omdat er een informatieplicht geldt. Een initiatiefnemer kan die allebei niet aanvullen via het Omgevingsloket. De initiatiefnemer moet dan een nieuwe melding of nieuwe informatie indienen.
Zo werkt aanvullen
- De initiatiefnemer logt in op 'Mijn Omgevingsloket' en opent het project.
- In het geopende project ziet de initiatiefnemer het ingediende verzoek. Vervolgens opent de initiatiefnemer het verzoek dat aangevuld moet worden. De initiatiefnemer kan het verzoek aanvullen door op de knop Aanvullen te klikken.
Stap 1 'Project' verschijnt in beeld met de volgende melding: 'U gaat het verzoek <verzoeknaam> aanvullen. Een aanvulling mag niet leiden tot een ander verzoek. Daarom zijn niet alle opties beschikbaar. U kunt bijvoorbeeld geen activiteiten toevoegen. Neem bij twijfel contact op met <overheid>.' De initiatiefnemer kan de projectomschrijving veranderen bij deze stap.
- De locatie kan niet worden aangepast bij stap 2. Ga door naar de volgende stap in het verzoek.
- Bij stap 3 'Vragen beantwoorden' kan de initiatiefnemer eerder gegeven antwoorden veranderen.
- Bij stap 4 'Documenten' kan de initiatiefnemer documenten toevoegen of verwijderen.
- Bij stap 5 'Uw gegevens' kan de initiatiefnemer de gegevens veranderen.
- Bij stap 6 'Verzoek indienen' verklaart de initiatiefnemer alle vragen naar waarheid te hebben ingevuld. Daarna klikt hij op de knop 'Aanvullen' om de aanvulling in te dienen. Het scherm toont de volgende bevestiging: 'Uw aanvraag is succesvol ingediend'. De status van het verzoek in het tabblad 'Verzonden' verandert van ingediend naar aangevuld.
Tussentijds opslaan bij aanvullen
Het Omgevingsloket slaat de gemaakte veranderingen tussendoor automatisch op. Zo kan de initiatiefnemer op een later moment verdergaan met de aanvulling. In het project ziet de initiatiefnemer de kop 'Verdergaan met aanvullen'. Klik op de naam van het verzoek en vul deze verder aan.
Aanvulling ontvangen in zaaksysteem
Het is alleen mogelijk een aanvulling op het ingediende verzoek doen. Initiatiefnemers kunnen bij een aanvulling de projectomschrijving, de vragen en de contactgegevens aanpassen. Ook kunnen ze andere documenten toevoegen. Als initiatiefnemers toch een verzoek voor meerdere activiteiten willen doen, dan kan de initiatiefnemer een nieuw verzoek voor de nieuwe activiteit indienen. Of een nieuw verzoek voor alle activiteiten indienen en de oude intrekken.
Nieuw verzoek toevoegen aan bestaand project
Initiatiefnemers kunnen ook een nieuw verzoek toevoegen aan een project. Bijvoorbeeld als ze een project uit meerdere werkzaamheden bestaat en ze niet alle aanvragen tegelijk willen doen. Of als ze naast een vergunningaanvraag later ook nog een melding moeten doen, bijvoorbeeld om te melden wanneer ze starten met de bouw. Hiervoor kan een initiatiefnemer een nieuw verzoek toevoegen aan een project.
Meer over nieuwe verzoek toevoegen aan een bestaand project leest u op de pagina Nieuwe aanvraag toevoegen aan bestaand project in het Omgevingsloket.
Meer informatie
- Aanvraag of melding indienen in het Omgevingsloket
- Vergunningaanvragen en meldingen ontvangen uit het Omgevingsloket
- Oefencasus DSO: oefenen met het ontvangen van aanvragen en meldingen
- Om te oefenen met het Omgevingsloket kunt u een demo volgen of zelf een demo geven. Dit kan met de demo-omgeving van het Omgevingsloket.
- Webinar Aansluiten en oefenen met aanvragen en meldingen (STAM) (webinar Inspiratiedag Implementatie Omgevingswet, 7 juli 2020).
Direct naar
Ga direct naar het Omgevingsloket op de oefenomgeving (pre-productieomgeving).