Documenten BOI
verfijn de resultaten
In eerste instantie staan de meest recent geplaatste document bovenaan. Zodra u gaat zoeken/filteren, worden documenten getoond op basis van relevantie.
Aantal resultaten: 108
De Factsheet behandelt het lengte-effect en de wijze waarop dit aspect behandelt wordt in het ontwerpinstrumentarium.
29 januari 2019
Het rapport beschrijft de achtergronden van de hydraulische belastingen voor zee en estuaria
29 januari 2019
Beschrijving achtergrondronden en uitwerking toets- en rekenregels voor de NOW's in duinen, gebaseerd op DUROS+
29 januari 2019
Beschrijving gegevensinvoer beschrijft de databestanden voor de software van WBI, die nodig zijn om de data in te lezen. Van elke vorm van data wordt het bestandsformaat omschreven en een voorbeeld gegeven.
29 januari 2019
WTI SOS-eenheden geeft een beschrijving van verschillende SOS codes inclusief de kenmerken ervan.
29 januari 2019
Globale stochastische ondergrondschematisatie beschrijft hoe WTI-SOS opgesteld is en hoe het gebruikt/toegepast kan worden, ook voor andere toepassingen dan WBI.
29 januari 2019
Het rapport presenteert de analyse van het verloop van de storm.
29 januari 2019
De handleiding lokaal schematiseren beschrijft de opzet en doelstelling van WTI-SOS; daarnaast beschrijft de handleiding een stappenplan om vanuit WTI-SOS tot een lokale schematisatie te komen, inclusief nadere toelichting van verschillende aspecten van het lokale schematiseren van de ondergrond en het bepalen van het benodigde grondonderzoek.
29 januari 2019
Handreiking schematisatie dijkprofielen voorlanden en dammen geeft een overzicht van de technische achtergronden van de modellen en eisen aan schematisaties evenals een stappenplan voor het schematiseren van dammen, voorlanden en dijkprofielen.
29 januari 2019
De handreiking beschrijft de mogelijkheden waarop interactie tussen het innovatie- en dijkversterkingsproces kan plaatsvinden; de handreiking geeft ook een overzicht van de aspecten waar innovatieve oplossingen en methoden afwijken van de traditionele oplossing.
29 januari 2019
Het rapport beschrijft de achtergronden van de hydraulische belastingen. Alle onderdelen van de keten komen aan de orde: schematisaties, productieberekeningen van waterstanden en golven, basisstochasten inclusief hun statistieken en statistische onzekerheden, rekentechnieken en probabilistische berekeningen. Daarnaast geeft het rapport een overzicht van de hydraulische belastingen volgens WBI en waterstandsverlopen.
29 januari 2019
Het rapport beschrijft de waterstandsverlopen voor de Vecht- en IJsseldelta. Het gebied is hierbij ingedeeld in deelgebieden, afhankelijk van de bijdrage van modelranden (bovenrand c.q. benedenrand) en Ramspolkering aan de waterstand; voor elk deelgebied is een geschematiseerd waterstandsverloop weergegeven.
29 januari 2019
Het rapport beschrijft de waterstandsverlopen voor de Rijntakken en de Maas. Het gebied van de Rijntakken en de Maas is ingedeeld in deelgebieden; voor elk deelgebied is een geschematiseerd waterstandsverloop weergegeven. Voor het Benedenstroomse deel van de Lek en het bovenstroomse deel van de Maas geldt een waterstandsverloop dat rechtstreeks uit WAQUA-berekeningen volgt.
29 januari 2019
Het rapport beschrijft de waterstandsverlopen voor de kustgebieden (Waddenzee, Hollandse kust en Westerschelde). Het waterstandsverloop bestaat uit een combinatie van stormopzetverloop, het gemiddelde astronomische getij en een faseverschil tussen deze twee grootheden. Het verloop van de stormopzet is trapeziumvormig en het faseverschil hangt van het deelsysteem af.
29 januari 2019
Het rapport beschrijft de waterstandsverlopen voor de meren (IJsselmeer en Markermeer, inclusief Ketelmeer, Vossemeer en zuidelijke randmeren). Het waterstandsverloop bestaat uit een combinatie van meerpeil en stormopzetverloop. Meerpeil is stationair op het niveau van de waarde van het zogenoemde 90%-percentiel; de opzet heeft een trapeziumvorm. De 90%-percentielen van het meerpeil zijn inclusief effect van onzekerheden.
29 januari 2019