Ga naar de inhoud
Direct naar
  • Contact
  • Stel uw vraag
Informatiepunt Leefomgeving (naar homepage)
Zoeken in deze site
  1. Home ›
  2. Thema's ›
  3. Water ›
  4. Waterveiligheid ›
  5. Primaire waterkeringen ›
  6. BOI-portaal ›
  7. Documenten BOI
  • Home
  • Actueel
  • Regelgeving
  • Thema's
  • Digitaal stelsel
  • Contact
  • Contact
  • Stel uw vraag

Documenten BOI


verfijn de resultaten

Facetten
Wis filters
actualiteit
functie
onderwerp
productlaag

In eerste instantie staan de meest recent geplaatste document bovenaan. Zodra u gaat zoeken/filteren, worden documenten getoond op basis van relevantie.

Zoekopdracht
Filters
Aantal resultaten:  41
123volgende pagina

Verschil- en consequentieanalyse nieuw beoordelings- en ontwerpinstrumentarium voor zandige waterkeringen

Download gekoppeld document

Deze rapportage bevat een overzicht van de verschillen tussen het oude model, Duros+ dat werd gebruikt in het WBI2017 en het nieuwe model XBeach dat wordt gebruikt in het BOI.

13 juli 2023

Achtergrond sterktemodel duinafslaginstrumentarium

Download gekoppeld document

Deze rapportage beschrijft de achtergrond van het sterktemodel van het instrumentarium voor het faalpad duinafslag en vormt samen met de handleiding Overstromingskansanalyse voor het faalmechanisme duinafslag en de Technische leidraad over zandige waterkeringen een beschrijving van het vernieuwde instrumentarium voor zandige waterkeringen.

13 juli 2023

Raamwerk voor analyse overstromingskans geotechnische instabiliteit van dijken

Download gekoppeld document

Dit rapport is opgesteld in opdracht van het programma Kennis voor Keringen van RWS. Het bevat het raamwerk voor een integrale analyse van dijkstabiliteit voor gangbare dijktypen en verschillende watersystemen, met daar voorkomende hydraulische belastingen. Vanuit het raamwerk wordt per watersysteem en dijktype een overzicht gegeven van analyses (initieel mechanisme of vervolgmechanisme) waarmee een scherpere analyse van de overstromingskans kan worden uitgevoerd. Daarbij ligt de focus op een instabiliteit aan de land (binnen) zijde van de waterkering. Waar relevant wordt het raamwerk uitgebreid met een instabiliteit aan de buiten (rivier) zijde. Vanuit het raamwerk worden de prioritaire kennisleemten beschreven.

4 juli 2023

Werkwijze aanvaarrisico binnen programma Rijkskeringen

Download gekoppeld document

Binnen het programma Rijkskeringen is op basis van alle beschikbare informatie, waaronder onderzoeken naar aanleiding van de aanvaring van stuw Grave, gekeken in hoeverre het mogelijk is om een betrouwbare inschatting te maken van de overstromingskans als gevolg van aanvaren van het gesloten object en daarmee invulling te geven aan de analyse die bij sterkte en stabiliteit puntconstructies plaats kan vinden.

4 juli 2023

Onderzoeksrapport Werken met faalpaden - deel 2

Download gekoppeld document

In deze studie die is uitgevoerd in het programma Kennis voor Keringen is nagegaan hoe een overstromingskans is te bepalen rekening houdend met de afhankelijkheden/correlaties tussen doorsnedes en mechanismen. Hiertoe is voor een geselecteerde case een volledig probabilistische analyse opgezet voor de mechanismen GEKB, GEBU en STBI. Deze volledig probabilistische som is uitgevoerd met behulp van reeds beschikbare instrumenten, waardoor een dergelijke analyse ook mogelijk is voor andere trajecten en meerdere faalmechanismen. Opgemerkt wordt dat de proof-of-concept analyse zich beperkt heeft tot de bepalende mechanismen voor het betreffende dijktraject en dat alleen de kans op initiatie van elk faalmechanisme is beschouwd

29 juni 2023

Onderzoeksrapport Werken met faalpaden - deel 3

Download gekoppeld document

Het doel van deze onderzoeksrapportage opgesteld in opdracht van het programma Kennis voor keringen is het genereren van een overzicht van instrumenten en rekenregels welke gebruikt kunnen worden om na te gaan (i) of het zinnig is om vervolgprocessen in rekening te brengen en (ii) op welke wijze de bijdrage van de vervolgprocessen in gekwantificeerd kan worden.

29 juni 2023

Onderzoeksrapport Werken met faalpaden - deel 1

Download gekoppeld document

In deze rapportage die is opgesteld door het programma Kennis voor Keringen worden aanscherpingen geschetst die mogelijk zijn in een beoordeling op basis van de overstromingskans en in het bredere perspectief geplaatst. Voorbeelden van toepassing van deze aanscherpingen zijn te vinden in de andere deelrapporten behorende bij deze studie.

29 juni 2023

Onderzoeksrapport Review en verbeteropties assemblage

Download gekoppeld document

In opdracht van het programma Kennis voor Keringen heeft Deltares een inventarisatie uitgevoerd naar de tekortkomingen en behoeftes tot aanscherping in de huidige assemblage binnen het BOI. Hiervoor zijn interviews gehouden met diverse experts. Vanwege de AVG zijn de namen van de geïnterviewden niet opgenomen in deze rapportage.

29 juni 2023

Monitoren en beoordelen primaire waterkeringen

Download gekoppeld document

In deze memo worden de begrippen die worden gebruikt in de Omgevingswet voor het beheersen van de waterveiligheid, zoals monitoren, toegelicht.

20 december 2022

Eindrapport uitvoerbaarheidstoets 2022

Download gekoppeld document

In 2022 heeft een uitvoerbaarheidstoets van het Beoordelings- en Ontwerpinstrumentarium (BOI) plaatsgevonden. De resultaten van deze uitvoerbaarheidstoets zijn vastgelegd in het eindrapport. Het doel van deze toets was:

  • bekend te raken met de nieuwe aspecten in de manier van beoordelen volgens de Omgevingsregeling uit het BOI
  • inzichten opdoen over de praktische toepasbaarheid
  • verbeterpunten in beeld brengen.
20 december 2022

Achtergronden Hydraulische belastingen Vecht- en IJsseldelta

Download gekoppeld document

Dit rapport bevat de achtergronden bij de update van het WBI2017 in BOI naar aanleiding van de geplande aanleg en openstelling van het Reevediep.

12 juli 2021

Kalibratie semi-probabilistische toets macrostabiliteit

Download gekoppeld document
Dit rapport beschrijft de kalibratieprocedure en de resultaten van de kalibratie van de semi-probabilistische beoordelingsregel voor de macrostabiliteit binnenwaarts. Hierbij zijn 11 dijklocaties beschouwd waarbij de bermlengtes zijn gevarieerd. Op 8 december 2020 is een geactualiseerde versie van het rapport geplaatst.
8 december 2020

Factsheet Verhaal van de kering

Download gekoppeld document

Deze factsheet bevat een toelichting op het ‘verhaal van de kering’. Het verhaal van de kering is een beschouwing van de waterkering waarin de (kansen op) opeenvolgende gebeurtenissen die uiteindelijk leiden tot een overstroming centraal staan in plaats van de “losse” faalmechanismen die op kunnen treden.

11 september 2020

Handreiking DOT

Download gekoppeld document

De handreiking DOT is een procesdocument voor het opstellen van het Deskundig Oordeel in de Toets op Maat (DOT). Het doel van de handreiking is om waterkeringbeheerders bekend te maken met de DOT-methode en om deze als hulpmiddel aan te bieden voor waterkeringbeheerders die gebruik wil maken van een DOT bij de beoordeling van een waterkering. Het betreft een groene versie die in de komende tijd verrijkt zal worden met nieuwe praktijkervaringen.

3 juli 2020

Oplegnotitie Bewezen sterkte

Download gekoppeld document

Oplegnotitie bij alle producten van bewezen sterkte voor het beschikbaar stellen hiervan.

4 juli 2019
123volgende pagina


Vraag het onze experts!

Heeft u beroepsmatig te maken met regelgeving over de leefomgeving, de Omgevingswet of het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO)? Hierover kunt u vragen stellen aan onze helpdesk. Wilt u als inwoner meer weten over deze onderwerpen? Neem dan contact op met uw gemeente.

Stel uw vraag

IPLO geeft informatie en beantwoordt vragen

Het Informatiepunt Leefomgeving (IPLO) is het kenniscentrum van de overheid dat uitleg geeft over de Omgevingswet, het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) en de regelgeving voor de leefomgeving. Onze experts geven via de IPLO-website en de helpdesk antwoord op vragen. IPLO maakt deel uit van het interbestuurlijke programma Aan de slag met de Omgevingswet. Meer informatie vindt u op onze pagina Over IPLO.

Service

  • Over IPLO
  • Abonneren
  • Contact
  • Archief
  • Omgevingswet op LinkedIn

Over deze site

  • Verantwoording
  • Toegankelijkheid
  • Privacyverklaring
  • Cookies
  • Kwetsbaarheid melden
Rijksoverheid
UvW - Unie van Waterschappen
VNG - Vereniging van Nederlandse Gemeenten
Interprovinciaal overleg - IPO