Omgevingswet, Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb), Crisis- en herstelwet (Chw), Wkpb, Wet milieubeheer, overgangsrecht...
Bouw, bodem, water, lucht, geluid, geur, erfgoed, natuur, externe veiligheid, maatschappelijke opgaven, praktijksituaties...
DSO, Omgevingsloket, aansluiten, toepasbare regels, aanvragen ontvangen, storing en onderhoud…
Omgevingswet in het kort, geconsolideerde versies, instrumenten, regels voor activiteiten, participatie, invoering...
Omgevingsvisie, programma, omgevingsplan, waterschapsverordening, Besluit activiteiten leefomgeving...
Bouwactiviteiten, wateronttrekking, erfgoed, omgevingsplanactiviteit, lozen, milieubelastende activiteiten...

Implementatie van de Omgevingswet
Hulpmiddelen, webinars en ervaringen uit de praktijk op de website Aan de slag met de Omgevingswet.
Nieuws
Vanaf 1 april 2025 verandert een aantal formulieren van het Rijk in het Omgevingsloket. Het Rijk verbetert onder andere vragen en voegt aansluitpunten toe voor gemeenten.
Het Kenniscentrum Onteigeningen voor Overheden organiseert ook dit jaar verschillende soorten kennisnetwerkbijeenkomsten. De eerste datum kunt u alvast noteren.
Staatssecretaris Jansen van Openbaar Vervoer en Milieu stuurt de Tweede Kamer de Handreiking 'Zorgplicht onder artikel 13 Wet bodembescherming bij bodemverontreiniging met PFAS'. Hij gaat in op de focus en de bredere context van de handreiking.
Bijeenkomsten
De jaarlijkse Nationale Geluidshinderdag van de NSG is op 27 maart 2025 bij De Eenhoorn in Amersfoort. Dit jaar staat het thema 'Evenementen en geluid' centraal. Waarbij de vraag wordt beantwoord: Is de 'Nota Limburg' aan vervanging toe?
IPLO organiseert op 1 april 2025 2 webinars. Doelgroep van deze webinars zijn medewerkers van omgevingsdiensten, gemeenten en andere belangstellenden.
Het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte 2025 (NCBOR) op 3 april 2025 in Nijmegen staat in het teken van 'Vernieuwend samenspel: de weg naar 2030'.