Verzoeken intrekken of verwijderen in het Omgevingsloket
Initiatiefnemers kunnen in sommige gevallen verzoeken intrekken of verwijderen nadat ze die hebben ingediend. Dat kan via Mijn Omgevingsloket. Er zijn een paar dingen die ze daarvoor moeten doen, maar ook een paar dingen om rekening mee te houden.
Vergunningaanvragen intrekken in het Omgevingsloket
Stappen
Een vergunningaanvraag is een voorbeeld van een verzoek dat kan worden ingetrokken. Volg deze stappen om een ingediende vergunningaanvraag in te trekken:
- Log in en ga naar Overzicht Projecten in Mijn Omgevingsloket.
- Open het project waar de vergunningaanvraag onder valt en ga naar het tabblad Verzonden. Daar staan alle verzonden verzoeken binnen het project.
- Klik op het intrekken-icoontje met het ronde pijltje. Dit icoontje staat aan de rechterkant, achter Aanvraag vergunning.
Er verschijnt een melding om te bevestigen dat de vergunningaanvraag wordt ingetrokken. Vink beide checkboxen aan om akkoord te gaan met de gevolgen en klik op Intrekken.
De volgende melding verschijnt: “Uw verzoek is succesvol ingetrokken. U krijgt een bevestiging in uw berichtenbox".
De status van de vergunningaanvraag is veranderd naar ingetrokken.
Klik op het pijltje links naast de omschrijving van de ingetrokken vergunningaanvraag om de details ervan te bekijken. De aanvraag heeft nu ook een nieuw verzoeknummer dat altijd eindigt op 999.
Bij intrekken wordt de hele aanvraag verwijderd. Ook stopt de verdere behandeling van de aanvraag bij de organisatie waar die is ingediend.
Na officieel besluit niet meer intrekken
Heeft de organisatie die mag beslissen over de vergunningaanvraag er een officieel besluit over genomen? Dan kan de initiatiefnemer van de aanvraag die niet meer intrekken.
Vergunningaanvraag gedeeltelijk intrekken kan niet
Initiatiefnemers kunnen een vergunningaanvraag niet gedeeltelijk intrekken, alleen als geheel. Staan er meerdere vergunningplichtige activiteiten in 1 aanvraag? Ook dan kan de initiatiefnemer van die aanvraag alleen de hele aanvraag intrekken, en niet een deel ervan.
Andere soorten verzoeken intrekken
Naast vergunningaanvragen kunnen initiatiefnemers ook andere soorten verzoeken intrekken. Dat zijn:
- Aanvragen maatwerkvoorschrift
- Aanvragen toestemming gelijkwaardige regel
Sommige soorten verzoeken kunnen initiatiefnemers niet intrekken. Dat zijn:
- Meldingen
- Informatie
- Informatie ongewoon voorval
- Meldingen gelijkwaardige maatregel
In het overzicht van verzonden verzoeken in een project staat er alleen een intrekken-icoontje met een rond pijltje achter een verzoek als de initiatiefnemer het kan intrekken.
Verzoeken verwijderen uit het Omgevingsloket
Stappen
Initiatiefnemers kunnen ingediende verzoeken ook verwijderen uit het Omgevingsloket. Het verzoek is dan niet meer zichtbaar in het project. Volg deze stappen om een verzoek te verwijderen:
- Log in en ga naar Overzicht Projecten in Mijn Omgevingsloket.
- Open het project en ga naar het tabblad Verzonden. Daar staan alle verzoeken binnen het project.
- Klik achter het verzoek op het verwijder-icoontje met de prullenbak.
Er verschijnt een melding om te bevestigen dat de vergunningaanvraag wordt verwijderd. Vink alle checkboxen aan om akkoord te gaan met de gevolgen en klik op Verwijderen.
De volgende melding verschijnt: 'Uw verzoek is succesvol verwijderd.'
De initiatiefnemer en betrokken deelnemers zien het verzoek niet meer binnen de projectmap.
Behandeling stopt niet bij alleen verwijderen
De behandeling van een verzoek stopt niet als de initiatiefnemer het verzoek alleen verwijdert. De gegevens die zijn ingediend voordat de initiatiefnemer het verzoek verwijdert, blijven beschikbaar voor de organisatie die het verzoek behandelt.
Om die gegevens ook te verwijderen, moet de initiatiefnemer het verzoek intrekken als dat kan. Let er wel op dat initiatiefnemers alleen sommige soorten verzoeken kunnen intrekken.